Kralj, dama, kula! – Šahovski turnir za mlade u Kuli Jankovića, četvrtak, 27. srpnja u 17 sati

poster20232023

Ove godine će se po prvi put u Kuli Jankovića održati šahovski turnir! Naime, namjera je naše udruge da se u prostore kulturnog dobra Kule Stojana Jankovića uvede jedan novi sadržaj, koji je neovisan o drugim povijesnim i kulturnim konotacijama. Održavanjem šahovskog natjecanja u objektu kulturne baštine zadarskog zaleđa, postavit će okvir da mladi šahisti „usput“ upoznaju lokalitet na kojem nikad nisu bili i tako prošire poznavanje prostora koji bi mogli početi označavati kao svoj širi zavičaj. Turnir je osmišljen kao način privlačenja ljubitelja šaha da isprobaju svoju vještinu u jednom posve neuobičajenom ambijentu – u starinskoj, netom obnovljenoj zgradi „Kotarina“ – koji ima potencijal da im se i trajno svidi!
Suorganizatori ovog šahovskog turnira su zadarski šahovski klub Casper i Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi.
Sve zainteresirane pozivamo da turniru kao promatrači svjedoče i da ga time podrže, a mladi šahisti (dobi do 20 godina) mogu se prijaviti i kao takmičari putem e-mail adrese: tsjuric@gmail.com

Comments are closed.