“Krhka arhitektura međuetničkih odnosa”

U organizaciji CMS-a 3. i 4. srpnja u Kuli se održava “Krhka arhitektura međuetničkih odnosa”. Umjetnici i gosti o temama ovog susreta progovaraju kroz čitanje, razgovor i predstave.

Petak, 3. 7. 2015.

16h: Pozdrav/uvod (domaćini i donator: CMS, Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi, UNESCO)

16 – 19h (s pauzom):

Kazalište i nedavna prošlost: korištenje činjenica iz prošlosti i ratnih sukoba u kazališnim predstavama

Moderira: Borka Pavićević, Centar CZKD

Sudjeluju: Hazim Begagić, BNP Zenica („Pismo iz 1920.“); Borut Šeparović, Montažstroj Zagreb („GENERACIJA 91-95” – sudjeluje i glumačka postava); uz odlomke i iz predstava: “Hipermnezija”, “Mali mi je ovaj grob”, “Aleksandra Zec”

19-20h: Večera

20-22h

Večer s piscima/spisateljicama i pjesnicima/pjesnikinjama: Želimir Periš, Stanislava Nikolić Aras, Natalija Miletić, Bojan Krivokapić, Srđan Sandić, Bekim Sejranović, Ivana Simić Bodrožić

Moderira: Mima Simić

22-23,30h

Koncert: Damir Imamović

Subota, 4. 7. 2015.

16-19h (s pauzom)

Sat povijesti/ povijest tromeđe, priče s granice: Dragan Markovina; dr. sc. Drago Roksandić; Vuk Bačanović; Damir Imamović (SevdahLab); Aida Mia Alić i Arijana Mandić (“Kulturna baština bez granica”)

Moderira: Borka Pavićević, Centar CZKD

19-20,30h: Večera

20,30-23h

Kazališna predstava: Ibzenov Neprijatelj naroda kao Brehtov poučni komad

Pisac, redatelj, scenograf: Zlatko Paković

Kompozitor: Božidar Obradinović

Igraju: Igor Filipović, Vladislava Đorđević, Jelena Ilić, Božidar Obradinović, Zlatko Paković

Završnu raspravu moderira Borka Pavićević, Centar CZKD

Centar za mirovne studije provodi aktivnosti „Krhka arhitektura međuetničkih odnosa“ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. „Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira /Fonda za izgradnju mira (PBF).

Press clipping:
Zadarski list

Comments are closed.