Radionica ojkanja završila javnim nastupom u Medviđi

Zahvaljujući velikom entuzijazmu polaznica/ka druge radionice te inspirativnom maestru Jošku Ćaleti, ovladavanje tehnika ojkanja bilo je tako uspješno da se pri kraju radionice odlučilo da se grupa prijavi za javni nastup na folklornoj manifestaciji KUD-ova u Medviđi. Gledatelji su ih nagradili velikim pljeskom, a voditelj manifestacije lijepim pohvalama.
Polaznice/i (ukupno 14) bili su iz Zadra, Zagreba, Istre, Međimurja itd.; jedna polaznica čak iz Njemačke. Po završetku radionice, u (anonimnoj) anketi, i predavanja i organizacija su izvrsno ocijenjeni, a sveukupno je Radionica, prema izjavama polaznica/ka, “nadmašila sva očekivanja”.
Projekt je zanimljivom donacijom podupro i Zadarski proizvođač Vitlov Chocolate prigodnom edicijom tabli čokolade sa omotnicom s motivima četverokuke (nematerijalne kulturne baštine), a sadrži i mljevene bademe proizvedene u Bukovici. Te čokolade su potencijalni suvenir, kojim bi se promovirala i kulturna baština i potaknula domaća proizvodnja badema, kojeg i Hrvatska i EU uvozi i do 90%.

Comments are closed.