Desničini susreti 2014.:Predstavljanje zbornika i otvaranje izložbe u izložbenoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu

izlozba2014Predstavljanje najnovijeg izdanja Biblioteke ‘Desničini susreti’ Centra za komparativnohistorijske i interkulturne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Intelektualac danas, Zbornik radova s međunarodnog skupa Desničini susreti 2013. (uredili Drago Roksandić i Ivana Cvijović Javorina), Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Plejada, Zagreb 2014. održati će se u subotu, 20. rujna 2014. godine, s početkom u 11.30 sati u izložbenoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu. Na predstavljanju će govoriti prof. dr. sc. Aleksandar Jakir, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Damir Pilić, komentator Slobodne Dalmacije iz Splita, Ivana Cvijović Javorina, suurednica zbornika, doktorandica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Drago Roksandić, suurednik zbornika, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Izložba „Vladan Desnica i Desničini susreti“ bit će otvorena u subotu, 20. rujna 2014. godine, s početkom u 12.15 sati u izložbenoj dvorani Sveučilišne knjižnice. Izložbu će prigodnim riječima otvoriti dr. sc. Josip Belamarić, Institut za povijest umjetnosti, Velimir Visković, Hrvatsko društvo pisaca, Olga Škarić (kćerka Vladana Desnice), Aneta Lalić, Srpsko narodno vijeće, Ivana Cvijović Javorina, koautorica izložbe, doktorandica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Drago Roksandić, koautor izložbe, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Domaćin i moderator predstavljanja izdanja i otvaranja izložbe je Petar Krolo, ravnatelj Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Izložba će se moći posjetiti u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, Ruđera Boškovića 31, 21000 Split
20.–27. rujna 2014., svaki dan od 9.00 do 20.00 sati.

Press clipping:
Slobodna Dalmacija
Večernji list

Comments are closed.